Разследващите се опитват да разберат обърканите изявления на мъжа, който прегази

...
Разследващите се опитват да разберат обърканите изявления на мъжа, който прегази
Коментари Харесай

Полицията изяснява обърканите изявления на водача, прегазил група ученици в Берлин

Разследващите се пробват да схванат " обърканите " изказвания на мъжа, който прегази с колата група възпитаници и умъртви на място учителката им в Берлин. Инцидентът се преглежда като съзнателно деяние, въпреки и претекстовете на причинителя да остават неразбираеми, обобщава Associated Press.

Произшествието стана в сряда на известна комерсиална улица в центъра на Берлин, като почина една жена, преподавател и лидер на група възпитаници от Централна Германия, а шест души получиха животозастрашаващи пострадвания. Други трима са тежко ранени.

Висшият чиновник по сигурността от Берлин, Айрис Шпрангер, сподели пред управляващите в четвъртък, че общо 29 души са ранени, 14 от тях възпитаници - седем от които са в лечебни заведения, дружно с различен преподавател.

Шофьорът, 29-годишен немец от арменски генезис, който живее в Берлин, беше арестуван от минувачи и задържан бързо, откакто колата му се вряза в магазин. Кметът на Берлин Франциска Гифи сподели, че до сряда вечерта управляващите са открили, че това е " налудно действие на разположение с в действителност съществено психологично увреждане ".

Тя сподели пред публичното радио RBB Inforadio, че проверяващите работят, с цел да открият подтекста и възможните претекстове. Те също по този начин " се пробват... да научат повече от частичните и комплицирани изказвания, които прави ", добави тя.

Шпрангер сподели в сряда, че в колата са открити плакати, " в които той показва мнение за Турция ". Тя сподели на депутатите от градския парламент на Берлин в четвъртък, че остава неразбираемо дали те са свързани с случая и повтори, че засега никоя организация не е поела отговорност.

Апартаментът на мъжа е бил претърсен в сряда вечерта и неговият мобилен телефон и компютър към момента се преглеждат, сподели Шпрангер.

Заподозреният е получил немско поданство през 2015 година и явно е имал " психически проблеми " в предишното, сподели тя. Той е прочут на полицията заради производства по подозрения за телесна щета, нелегално действие и клюка, но не и за политически или различен екстремизъм, добави тя.

Регионалното държавно управление на централната провинция Хесен съобщи, че потърпевшите възпитаници са 10-ти клас - на възраст към 15-17 години от град Бад Аролзен.

Премиерът на провинцията Борис Райн, който посети града в четвъртък, сподели, че учениците са били на екскурзия по случай довеждане докрай на образователната година. Той добави, че 17 души от групата са били върнати вкъщи.

Колата се вряза в пешеходци близо до мястото на офанзива през 2016 година, при която ислямски екстремист заби иззет камион в коледен базар, което докара до 13 жертви. Гифи сподели, че злополуката в сряда " открива още веднъж дълбоките рани и контузии ", свързани с това събитие.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР